KOCSIS90 Utánpótlás Kupa Kárpátalján, 2019.09.29-30


KOCSIS90 Utánpótlás Kupa Kárpátalján 2019. szeptember 29-30.

 

2019. szeptember 29-30 között KOCSIS90 Ifjúsági Kupát rendeztek Kárpátalján a Kocsis Sándor 90. születésnapja alkalmából elindított KOCSIS90 emlékév keretein belül.

 

Az eseményt főszervezői tevékenységét Kulcsár Ferenc, a Beregszászi konzulátus diplomatája vállalta magára. Kulcsár már évek óta szervez Kárpátalján nagy volumenű sportrendezvényeket, 2018-ban két utánpótlás tornát is rendezett a főkonzulátus.

 

A mostani KOCSIS90 Kupát U11-es kategóriában, a 2008-ban született gyermekek számára rendezték meg, a tornára több mint két tucat csapat jelentkezett. Végül a szervezők 20 csapat nevezését fogadták el, közöttük a Mol Vidi és a Kisvárda NB1-es csapatok jelentkezését is.

 

Mivel a konzulátus korábbi Petőfi Sándor és Szent István Kupája nagy népszerűségnek örvendett a kárpátaljai és ukrajnai utánpótlás csapatok körében, pillanatok alatt összejött a szükséges létszám. A KOCSIS90 torna két napon keresztül zajlott, az első helyen a Zinedin zárt a Minaj csapata ellen, a Kisvárda pedi a harmadik helyet szerezte meg.

Kísérőprogramként a főkonzulátus diplomatái a Kárpátaljai polgármesterek és a görög katolikus papok, valamint a református lelkészek ellen játszottak egy mérkőzést, amelyet a polgármesterek csapata nyert meg.

 

A díjátadón a díjakat Szilágyi Mátyás beregszászi főkonzul, Babiák Zoltán beregszászi polgármester, valamint dr. Kovács Barnabás, a KOCSIS90 Kupa kezdeményezője adták át a gyerekeknek.